PREVAJANJE NEMŠČINA

Prevajanje nemškega jezika
 

Prevajanje iz nemščine

Nemški jezik

Nemčija kot gospodarska velesila ima ne samo zaradi svoje bližine velik vpliv na naš poslovni prostor. Nemščina spada med največje svetovne jezike (140 milijonov govorcev) in je drugi najbolj govorjeni jezik v Evropi (takoj za angleščino).

Nemški jezik, kot materni jezik, uporabljajo v Nemčiji, Avstriji in Švici. Kljub enotnemu izvoru, je med njimi veliko jezikovnih razlik. Nemščino delimo v dve večji skupini: visoka nemščina in nizka nemščina. Medtem ko je visoka nemščina spremenila pravopisna pravila, je nizka nemščina ohranila nekatera stara pravila. Ne glede na naše govorne sposobnosti nemškega jezika pa je pri prevajanju predvsem pomembna pismenost, saj gre pri prevajanju največkrat za besedila v pisni obliki.

Nemščina jezik goticaJezik (ter s tem povezano prevajanje) je živa tvorba, ki se nenehno spreminja in bogati. Besede, ki so v preteklosti bile del vsakdana so dandanes zastarele, zamenjale so jih nove besede – neologizmi. Tako kot v tehnologiji, je tudi pri jeziku pomembno stalno spremljati nove smernice, spremembe.

Ključnega pomena za jezik so okolje in ljudje, ki ga uporabljajo. Dober prevajalec mora vse te dejavnike pri prevajanju besedila upoštevati in biti sposoben kljub različnim možnostim izbrati najbolj ustrezno besedo oz. izraz ter tako pripraviti kakovosten prevod.

Naša agencija se ukvarja s prevajanjem iz slovenskega jezika v nemški jezik in obratno. Prednost naše agencije je ta, da besedil ne prevajajo neizkušeni študenti, ampak univerzitetni germanist z nekaj let delovnih izkušenj.

V naši agenciji vam nudimo:

» Prevajanje nemščina slovenščina

 

 
© Prevajanje nemščina .si Vse pravice pridžane. Prevajanje nemščina | Prevajanje nemščina slovenščina | Prevajanje slovenščina nemščina | Izdelava spletnih strani